Skor för friluftsäventyret och tuffa förhållanden

Det svenska outdoormärket passar dig som värdesätter hög kvalitet och god funktion. Ända sedan år 1951 har Graninge skapat stövlar, skor och kängor vilka utmärker sig med en god passform, höga slitstyrka, rejäla sömmar, en robust finish samt funktioner som ger foten och vristen det stöd som behövs. Graninge stövlar är komfortabla att bära och även om skorna är rejäla är vikten låg. När du väljer en Graninge känga får du kort sagt en sko med hög slitstyrka anpassad för det Skandinaviska klimatet. Dessutom får du ett högklassigt hantverk in i minsta söm. Kängorna finns med både höga och låga skaft.

Graninge skor är valet för dig som söker ett par kängor av hög kvalitet. Älskar du friluftsliv, outdooräventyr och att vandra så vet du att ett par bra skor är a och o. I Graninges sortiment finner du ett stort urval av rejäla kängor med både höga och låga skaft. Med rätt skor på fötterna är du skyddad mot både kyla och väta och kan njuta till fullo av naturen. Hitta kängorna för dig redan i dag. Dessutom är kängorna så snygga att man gärna även bär dem även till vardags. Graninge är det svenska märket som håller för all form av väderlek.

Nästan alla skor från Graninge har specialfunktioner och olika membran. Vi använder oss av fyra olika membran i vår produktion:

GRANTEX® – är Graninges eget vattenavvisande membran som är resistent mot regn och snö samt står emot kyla.

Sympatex® – med sympatex membran får du en sko som är 100 procent vattentät, andas och står emot kyla. Membranet är ett miljövänligt alternativ för dig som värnar extra om vår natur.

Spo-Tex® – oavsett hur kallt eller blött det är ute klarar spotex de tuffaste väderförhållanden. Spotex garanterar 100 procent vattentäthet

Vibram® – Graninge använder sig av Vibramsulan i flera av sina skor. Vibram är världsledande vid sultillverkning och varje modell är designad för maximal komfort, kvalitet och funktion

Hantverk med produktion i Italien

Varje sko och känga i Graninges sortiment är framtagen med yttersta precision och representerar ett högklassigt hantverk med nästan 70 års erfarenhet. Graninges skor och kängor tillverkas främst i Italien och används som vandringskängor, yrkeskängor, promenadskor och arbetsskor av tiotusentals runt om i Europa.