Graninge – stövlar, skor och kängor för promenader och friluftsäventyr.

Graninge är ett svenskt skovarumärke som etablerades år 1951. Moderbolaget L&P Nierenburg är familjeägt och grundades av Lennart Nierenburg år 1968. Tio år senare började sonen Peter Nierenburg arbeta i företaget och 1997 övertog han verksamheten i sin helhet. Grundaren Lennart Nierenburg var dock verksam i bolaget ända fram till år 2002. 

Graninges stövlar, skor och kängor är anpassade för Skandinaviskt klimat och de designas och tillverkas med höga krav på komfort, slitstyrka och smarta funktioner. Även om de ofta har en robust finish så är vikten låg. Under årens lopp har kängor från Graninge använts, älskats och inte sällan ärvts mellan generationer. I Graninges kollektion hittar du allt från vandringskängor och vandringsskor till jaktkängor, arbetsskor, promenadskor, sneakers och Chelsea boots. 

Nästan alla skor från Graninge har specialfunktioner och olika membran. Vi använder oss av flera olika membran i vår produktion:

GRANTEX® – Graninges eget vattenavvisande membran som är resistent mot regn och snö och står emot kyla.

Sympatex® – med Sympatex® membran får du en sko som är 100 procent vattentät, andas och står emot kyla. Membranet är ett miljövänligt alternativ för dig som värnar extra om vår natur.

Spo-Tex® – oavsett hur kallt eller blött det är ute klarar Spo-Tex® de tuffaste väderförhållanden. Spo-Tex® garanterar 100 procent vattentäthet.

Hantverk med produktion i Italien och Portugal

Varje sko och känga i Graninges sortiment är framtagen med yttersta precision och representerar ett högklassigt hantverk med nästan 70 års erfarenhet. Graninges skor och kängor designas i Sverige och tillverkas i Italien och Portugal. De används som vandringskängor, jaktkängor, yrkeskängor, promenadskor och arbetsskor av tiotusentals runt om i Europa.