Graninge – stövlar, skor och kängor för promenader, friluftsäventyr och tuffa förhållanden.

Graninge är det svenska outdoormärket för dig som värdesätter hög kvalitet och god funktion. Ända sedan år 1951 har vi skapat stövlar, skor och kängor som utmärker sig med en god passform, höga slitstyrka, rejäla sömmar, en robust finish samt smarta funktioner som ger foten och vristen det stöd som behövs. Graninge stövlar är bekväma att bära och även om de är rejäla så är vikten låg. När du väljer en känga från Graninge får du kort sagt en sko med hög slitstyrka anpassad för det Skandinaviska klimatet. Dessutom får du ett högklassigt hantverk in i minsta söm. Kängorna finns med både höga och låga skaft.

Graninge skor är valet för dig som söker ett par kängor av hög kvalitet. Älskar du friluftsliv, outdooräventyr och att vandra så vet du att bra skor är A och O. I vårt sortiment hittar du ett stort urval av rejäla kängor med både höga och låga skaft. Med rätt skor på fötterna är du skyddad mot både kyla och väta och kan njuta till fullo av naturen. Dessutom är kängorna så snygga att man gärna även bär dem till vardags. Graninge är det svenska skomärket som håller för alla typer av väderlek.

Nästan alla skor från Graninge har specialfunktioner och olika membran. Vi använder oss av tre olika membran i vår produktion:

GRANTEX® – Graninges eget vattenavvisande membran som är resistent mot regn och snö och står emot kyla.

Sympatex® – med Sympatex® membran får du en sko som är 100 procent vattentät, andas och står emot kyla. Membranet är ett miljövänligt alternativ för dig som värnar extra om vår natur.

Spo-Tex® – oavsett hur kallt eller blött det är ute klarar Spo-Tex® de tuffaste väderförhållanden. Spo-Tex® garanterar 100 procent vattentäthet.

Hantverk med produktion i Italien och Portugal

Varje sko och känga i Graninges sortiment är framtagen med yttersta precision och representerar ett högklassigt hantverk med nästan 70 års erfarenhet. Graninges skor och kängor designas i Sverige och tillverkas i Italien och Portugal. De används som vandringskängor, jaktkängor, yrkeskängor, promenadskor och arbetsskor av tiotusentals runt om i Europa.